Έφυγε από τη ζωή Έλληνας στιχουργός
Society

Έφυγε από τη ζωή Έλληνας στιχουργός

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς του Νέου Κύματος.  

Ο Αργύρης Βεργόπουλος στην δεκαετία του '60 έγραψε στίχους για μια σειρά τραγουδιών που μελοποιήθηκαν από τον Λίνο Κόκοτο και έμειναν κλασικά στο είδος τους. Μεταξύ αυτών τα: "Κόρη του γιαλού" "Μικρό Παιδί", "Ραχήλ" , "Τούτο το πρωί" , "Στα χείλη μας ακόμα το φιλί" "Ραχήλ αγαπημένη".

Ο Αργύρης Βεργόπουλος γεννήθηκε την 1η Οκτώβρη 1939 στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας από αγρότες γονείς. Στην Αθήνα ήρθε το 1947. Σπούδασε οικονομικά. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα οικονομικής ανάλυσης και επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε ως στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε και έκανε μελέτες οικονομικού περιεχομένου με πολλές δημοσιεύσεις. Με την τέχνη ασχολήθηκε από πολύ νωρίς.

Εκτός από τις πέντε ποιητικές συλλογές που έχει εκδώσει ("Απόπειρα προσανατολισμού", "Ζητείται σκύλος", "Αυτοψία", "Μεταμορφώσεις", "Μετουσιώσεις ΙΙ")., ασχολήθηκε με τη γλυπτική και τη ζωγραφική, με πολλές ατομικές εκθέσεις.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από το facebook με ανάρτηση της Μάρως Μπουρδάκου και η ανακοίνωση της οικογένειας του αναφέρει:

«Τον Αργύρη Βεργόπουλο θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από το Νεκροταφείο του Κρυονερίου, με πολιτική κηδεία, σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Όσοι το επιθυμούν ας προσέλθουν να τον κατευοδώσουν στο ύστατο ταξίδι του στον κόσμο τούτον. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί λουλουδιών και στεφάνων η προσφορά να είναι σε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, συσσίτια και γενικώς σε δομές κοινωνικές, προορισμένες να ανακουφίσουν τον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Θέλουμε να είναι ο αποχαιρετισμός του λιτός και απέριττος όπως ήταν και η ζωή του»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved