Σαφές μήνυμα Τσίπρα: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Society

Σαφές μήνυμα Τσίπρα: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την οδό των προκλήσεων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έστειλε σήμερα, Κυριακή (25/03/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τα Ψαρά, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 197 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει την προκλητικότητα με φόντο το Αιγαίο, υπενθυμίζοντας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ελήφθη την Παρασκευή (23/03) στις Βρυξέλλες, διά της οποίας καταδικαζόταν η τουρκική στάση. «Καλώ την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αξιώνουμε με αποφασιστικότητα το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια με την εθνική σταθερότητα», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Επιπλέον, ζήτησε από την Τουρκία να κατανοήσει ότι τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του. «Αρχή που η Ελλάδα κατανοεί και εφαρμόζει, και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved