Προσφορά αγάπης από το Ίδρυμα Μπούμπουρα για τους πληγέντες
Society

Προσφορά αγάπης από το Ίδρυμα Μπούμπουρα για τους πληγέντες

Μέσα σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Οδησσού Gennadly Trukhanov   και του προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελή Μπούμπουρα, με το Δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών της περιοχής «Ιωνίδες».

Οι κύριοι Trukhanov και Μπούμπουρας επισκέφθηκαν το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου προκειμένου να συνδράμουν, όσο περισσότερο μπορούν, στις πληγείσες περιοχές, προτείνοντας στη δημοτική αρχή την ολοκληρωτική φιλοξενία 200 ανθρώπων της περιοχής στην Οδησσό της Ουκρανίας προκειμένου να ξεφύγουν από τις τρομακτικές εικόνες που έζησαν.

Παράλληλα το Ίδρυμα Μπούμπουρα ανέλαβε την αγορά ενός κλαδοθρυματιστικού μηχανήματος πολτοποίησης κλαδιών αξίας 57.000, που όπως τόνισε η Δημοτική αρχή, είναι εξαιρετικά απαραίτητο για τον καθαρισμό της περιοχής. Μαζί με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών «Ιωνίδες», επισκέφθηκαν τα σημεία που πέρασε η καταστροφική φωτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι και κατέληξαν στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά. «Ήμουν βαθιά θλιμμένος από τις εικόνες της πύρινης λαίλαπας που «σκέπασε» σαράντα ημέρες πριν την περιοχή, σκορπίζοντας τον θάνατο, σε τόσες ανθρώπινες ζωές. Μιλώντας με το δήμαρχο Οδησσού μου ζήτησε να επισκεφθούμε την περιοχή και όπου μπορούμε βοηθήσουμε. Βλέποντας από κοντά, με τη συνδρομή των ανθρώπων δημοτικής αρχής Ραφήνας- Πικερμίου, την τραγωδία εύχομαι να μην υπάρξει πουθενά ανά τον κόσμο ανάλογη. Κατά την συζήτησή μας με το δήμαρχο Οδησσού για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε έστω και στο ελάχιστο τους πληγέντες, αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε 200 ανθρώπους στον Οδησσό προκειμένου να ξεφύγουν από το «μαύρο» αυτής της τραγωδίας. Κατά την συνάντησή μας με το Δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του δήμου Κο Θανάση Αδαμόπουλο αλλά και το σύλλογο Ιωνίδες μας ανέφεραν πως έχουν ανάγκη από ένα ειδικό κλαδοθρυματιστικό μηχάνημα που κοστίζει 57.000 ευρώ. Αμέσως απάντησα πως το ποσό θα είναι διαθέσιμο από το Ίδρυμα τις επόμενες ημέρες. Οι Ουκρανοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Εκατοντάδες άνθρωποι μου μίλησαν με βαθιά στεναχώρια γι’ αυτή την καταστροφή, παρακολουθώντας με αγωνία τις τραγικές εξελίξεις. Ο Ουκρανικός λαός είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα. Περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της Οδησσού είναι Φιλέλληνες» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα Κος Παντελής Μπούμπουρας μην κρύβοντας τη βαθιά λύπη του για την καταστροφική φωτιά του Ιουλίου. Ο ίδιος, άλλωστε, υποσχέθηκε στους ανθρώπους της δημοτικής αρχής Ραφήνας- Πικερμίου πως θα είναι παρών σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

«Δυστυχώς ένα τραγικό περιστατικό, μία τραγική καταστροφή με μεγάλο αριθμό απώλειας ανθρώπινων ζωών φέρνει κοντά μία πόλη που συνδέεται με την Ελλάδα από αρχαιοτάτους χρόνους» σημείωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Κος Ευάγγελος Μπουρνούς και συνέχισε «Μιλήσαμε με το συνάδελφο δήμαρχο Οδησσού Gennadly Trukhanov. Του περιέγραψα την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μιλήσαμε για το παρελθόν και την ορθοδοξία που συνδέει τους δύο αυτούς τόπους. Συμφωνήσαμε αυτή η σημερινή ευκαιρία να γίνει μία αφετηρία ώστε οι δύο πόλεις να συνεχίσουν να έχουν σχέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπό του όλους τους ανθρώπους που έχουν την πρόθεση να συμβάλλουν στη βοήθεια που θα έρθει προς τους πληγέντες, όσους συνέβαλαν στο να γίνει η σημερινή συνάντηση, τον συνάδελφό δημοτικό σύμβουλο κύριο Θανάση Αδαμόπουλο, τον σύλλογο γυναικών οι Ιωνίδες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Παντελή Μπούμπουρα έναν ομογενή, ο οποίος ζει χρόνια στην Οδησσό, για την συμβολή του στην σημερινή συνάντηση αλλά και για όλα, όσα είπε για το μέλλον. Είναι ένας Έλληνας που δεν ξέχασε την χώρα του, την πατρίδα του, παρότι έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην ξενιτιά. Είναι παρών να βοηθήσει τους συμπολίτες του, που έχουν ανάγκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για όλα όσα είπε και θα γίνουν σε μία χρονική στιγμή που ο τόπος έχει ανάγκη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved