Society

Σέρβος πιανίστας παίζει Ζορμπά στο αεροδρόμιο του Κατάρ

Gossip-tv Team

Από τους ήχους του περίφημου Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, πλημμύρισε το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ, όταν ένας νεαρός Αυστραλός σερβικής καταγωγής, ο Hristijan Spirovski,

επέλεξε την συγκεκριμένη δημιουργία μεταξύ άλλων, για να διασκεδάσει τους χιλιάδες επιβάτες που διέρχονται καθημερινά από αυτό.

Αριστοτεχνικά παιγμένο από το πιάνο του Hristijan Spirovski, ο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη αποτέλεσε αντίδοτο στο άγχος χιλιάδων επιβατών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ, ως ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους.

Ο νεαρός μουσικός που ζει στην Μελβούρνη, ταξίδεψε πρόσφατα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σερβία και δεν δίστασε να καθίσει σε ένα πιάνο που βρισκόταν στον χώρο αναμονής των επιβατών, κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Παίζοντας μουσική για περισσότερα από 20 χρόνια και έχοντας στο ρεπερτόριο του από ποπ, παραδοσιακά, κλασσικά και metal κομμάτια, ο Hristijan Spirovski έχει ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική μουσική.

Πρόσφατα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα επέλεξε να παίξει το παγκοσμίως γνωστό κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη, συνεπαρμένος από τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που βρίσκονταν την ώρα εκείνη την ώρα στους χώρους του αεροδρομίου.

«Ταξίδεψα στην Ντόχα για μερικές ημέρες και ήμουν στο αεροδρόμιο είδα ένα πιάνο κάθισα και άρχισα να παίζω. Άρχισα να παίζω metal, κλασσική και άλλη. Όταν είδα Έλληνες επιβάτες στον χώρο αναμονής του είπα πως θα παίξω Ζορμπά για εσάς, ήταν συναρπαστικό. Έπαιξα Σερβική, κροατική και γερμανική μουσική, έπαιξα τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ηθελα να θυμίσω την κληρονομιά των Ελλήνων»

Έχοντας φίλους ελληνικής καταγωγής στην Μελβούρνη όπου ζει, ο νεαρός μουσικός σερβικής καταγωγής, θέλησε να θυμίσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, την κληρονομιά των Ελλήνων, σε όσους βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο αεροδρόμιο του Κατάρ.

«Έχω πάρα πολλούς Έλληνες φίλους και όταν είδα μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιβατών στην Ντόχα θέλησα να τους θυμίσω την κληρονομιά τους για αυτό έπαιξα Ζορμπά, ο οποίος αποτελεί μια πανέμορφη προσθήκη στο ρεπερτόριο μου».

Όσον αφορά στους λόγους που τον έκαναν Hristijan Spirovski να παίξει πιάνο στους χώρους ενός αεροδρομίου, εξηγεί ότι ως μέρος της δουλειάς του κάνει το ίδιο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης προσπαθώντας να χαλαρώσει τους επιβάτες αυτού, χαρακτηρίζοντας ως πανέμορφη την εμπειρία.
Ο Hristijan Spirovski που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μελβούρνη, δεν κρύβει την αγάπη του για την ελληνική μουσική και τον ελληνικό πολιτισμό, δηλώνοντας πως σκοπεύει να επισκεφθεί την πατρίδα μας και να παίξει ελληνική μουσική στους Έλληνες.

«Θα ήθελα να επισκεφτώ την Ελλάδα όταν ταξιδέψω στην Ευρώπη. Μάλιστα έψαξα για μέρη που έχουν δημόσια πιάνο. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και όταν πάω στην Ελλάδα θα ταξιδέψω ως εκεί για να κάνω το ίδιο, παίζοντας ακόμη περισσότερη ελληνική μουσική», ανέφερε

Δείτε το βίντεο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved