Καίγεται η Παναγία των Παρισίων και οι εικόνες σοκάρουν! (vid)
Society

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων και οι εικόνες σοκάρουν! (vid)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο μεσαιωνικό καθεδρικό ναό της Notre-Dame στο κέντρο του Παρισιού σήμερα το απόγευμα, αναγκάζοντας την πυροσβεστική να εκκενώσει την περιοχή γύρω από αυτόν. 

 

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η Παναγία των Παρισίων που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη του Φωτός, τυλίχθηκε στις φλόγες, αν και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν την Αστυνομία στην υπόθεση πως πρόκειται καθαρά για ατύχημα.

Και αυτό γιατί ο Ναός, εδώ και καιρό ανακαινιζόταν. Σε μερικά σημεία του μάλιστα υπήρχαν σκαλωσιές ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα είχα αφαιρεθεί από το εσωτερικό του τα χάλκινα αγάλματα που τον διακοσμούσαν.

Σχεδόν αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, οι τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν, ενημερώνοντας τους κατοίκους και τους περαστικούς να παραμείνουν μακρυά από την Παναγία των Παρισίων.

Πάντως, η πυρκαγιά πρέπει να εκδηλώθηκε στο κέντρο του ναού αφού από μακριά ήταν ορατές εστίες φωτιάς στον κεντρικό τρούλο-οροφή του ενώ καπνοί έβγαιναν από το καμπαναριό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και έγινε διάσημος από την κλασική νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκό "The Hunchback of Notre-Dame,”. Φυσικά, κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατομμύρια τουριστών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την πυρκαγιά στον ιστορικό καθεδρικό ναό

Πηγή βίντεο: francetvinfo.fr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved