Παγκόσμια θλίψη! Σοκαρισμένος ο κόσμος παρακολουθεί την Παναγιά των Πασισίων να καίγεται!
Society

Παγκόσμια θλίψη! Σοκαρισμένος ο κόσμος παρακολουθεί την Παναγιά των Πασισίων να καίγεται!

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την τραγωδία που έζησαν όλοι όσοι ήταν μάρτυρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Παναγιά των Παρισίων, την οποία έχουν επισκεφτεί εκατομμύρια τουριστών στο πέρασμα των χρόνων.

Η Παναγία των Παρισίων που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη του Φωτός, τυλίχθηκε στις φλόγες και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν την Αστυνομία στην υπόθεση πως πρόκειται καθαρά για ατύχημα. Και αυτό γιατί ο Ναός, εδώ και καιρό ανακαινιζόταν.

Σε μερικά σημεία του μάλιστα υπήρχαν σκαλωσιές ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα είχα αφαιρεθεί από το εσωτερικό του τα χάλκινα αγάλματα που τον διακοσμούσαν. Η πυρκαγιά πρέπει να εκδηλώθηκε στο κέντρο του ναού αφού από μακριά ήταν ορατές εστίες φωτιάς στον κεντρικό τρούλο-οροφή του ενώ καπνοί έβγαιναν από το καμπαναριό.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του κόσμου, που άλαλοι παρακολουθούν ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία παγκοσμίως να φλέγεται μπροστά στα μάτια τους.

«Η στέγη κατέρρευσε τελείως. Οι φλόγες βγαίνουν από τον καθεδρικό ναό σαν τυφώνας. Μοιάζει σαν ένας πύρινος τυφώνας καθώς οι φλόγες διαπερνούν την οροφή», ανέφερε ο Γάλλος δημοσιογράφος Charli James στον αέρα του France 24, αναφέρει το Buzz Feed news


Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την πυρκαγιά σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και έγινε διάσημος από την κλασική νουβέλα του Βίκτωρος Ουγκό "The Hunchback of Notre-Dame”.

Φυσικά, κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατομμύρια τουριστών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved