Η νέα ζωή της μικρής Βαλεντίν που συγκλόνισε την Ελλάδα και τα λόγια προς τον πατέρα της
Society

Η νέα ζωή της μικρής Βαλεντίν που συγκλόνισε την Ελλάδα και τα λόγια προς τον πατέρα της

Το 7χρονο κορίτσι με τα εκφραστικά μάτια που συγκλόνισε τη χώρα μας γύρισε σελίδα.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μικρής Βαλεντίν προς τον πατέρα της Αμπελκά: «Μπαμπά, σε αγαπώ πολύ, είμαι με τη μαμά μου, θέλω να έρθεις και εσύ, να σε δω και να σε αγκαλιάσω».

Είναι η 7χρονη από το Κονγκό, που έκανε όλη την Ελλάδα να αγω­νιά με την υπόθεση της υποτιθέμενης εξαφάνι­σης της από το σπίτι της στο Παγκράτι. Ομως όπως αποδείχθηκε, εν γνώσει του πατέρα της η μικρή είχε ταξιδέψει στη Γαλλία για να συνεχίσει εκεί τη ζωή της μαζί με τη μητέρα της.

Η Βαλεντίν φιλοξενείται σήμε­ρα με τη μητέρα της σε ίδρυμα της Εκκλησίας των Προτεσταντών στο Σεντ Ετιέν, μαζί με άλλες μητέρες και παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι και με τον πατέρα τους. Γράφτηκε σε σχολείο και παρακολουθούσε κανονικά τα μαθή­ματα, πριν φυσικά κλείσουν τα σχο­λεία στη Γαλλία λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σουρέλη της εφημερίδας Real.

Αυτό που της λείπει περισσότερο είναι η αγκαλιά του μπαμπά της και την αναζητά συνεχώς. «Πότε θα έρ­θεις», ρωτά καθημερινά η 7χρονη τον πατέρα της κοιτάζοντας τον με τα μεγάλα μαύρα, εκφραστικά μά­τια της, μέσω βιντεοκλήσης στο κι­νητό τηλέφωνο. Εκείνος δεν έχει τι να της απαντήσει.

«Είμαι λυπημέ­νος, έχω συνεχώς τρομερούς πόνους στο κεφάλι και στα μάτια. Η κόρη μου μού λέει συνε­χώς ότι θέλει να με δει. Υποφέρω εξαιτίας της απουσίας της και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω. Είναι όλα όσα έχω στη ζωή μου. Θέ­λω να τη δω έστω για ακόμη μία φορά», δη­λώνει στη RealNews ο Αμπελκά μέσω του συ­νηγόρου του, κ. Βασίλη Νουλέζα.

Οι περιοριστικοί όροι

Ο Αμπελκά βρίσκεται σε ιδιαιτέρως κακή ψυχο­λογική κατάσταση εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας του να συναντήσει την 7χρονη κόρη του, που ζει από τις 23 Δεκεμβρίου 2019 με τη βιολογική μητέρα της στην πόλη Σεντ Ετιέν.

Ο πατέρας κατηγορείται σε βαθμό κακουργήμα­τος κατά συναυτουργία, για παράνομη έξοδο από τη χώρα ατόμου χωρίς τα νόμιμα έγγρα­φα. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι φυγάδευσε ^την κόρη του με τη βοήθεια ομοεθνούς γυναί­κας που έφτασε στην Αθήνα για τον λόγο αυτό από τη Νορβηγία. Η γυναίκα συνόδευσε τη Βαλεντίν με το διαβατήριο της συνομήλικης κόρης της στο αερο-δρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μαζί ταξίδεψαν στη Γαλλία.

Ο 12ος ανακριτής Πρωτοδικών Αθηνών επέβαλε στον Αμπελ­κά, μετά την απολογία του, τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ακόμη, όμως, και αν δεν υπήρχε το περιοριστικό μέτρο του ανακριτή, ο Αμπελκά πολύ δύσκολα θα έφτανε στη Γαλλία, εξαιτίας άλλων περιορισμών και συγκεκρι­μένα εκείνων στις αεροπορικές πτήσεις που έχουν επιβάλει πολ­λές ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η οικονομική αδυ­ναμία του Αμπελκά να πραγματοποιήσει το ταξίδι, καθώς είναι άνεργος και δεν έχει εισόδημα. Από την άλλη, ούτε η μικρή Βα­λεντίν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς δεν διαθέτει διαβατήριο. Η κατάσταση αυτή έχει κάνει τον Αμπελκά να νιώ­θει εγκλωβισμένος και η μόνη του παρηγοριά είναι το ότι μπο­ρεί να επικοινωνήσει και να δει την κόρη του με τη χρήση κινη­τού τηλεφώνου και εφαρμογών τεχνολογίας.

Τι δηλώνει ο δικηγόρος

Την πρόθεση του να ζητήσει την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου α πότη χώρα για τον πελάτη του απο­καλύπτει μιλώντας στην «Κ» ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Β. Νουλέζας. Η αίτηση θα κατατεθεί φυσικά όταν αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού και λειτουργήσουν και πάλι τα δικαστήρια.

«Σήμερα η χώρα μας, ο πλανήτης ολόκληρος, πλήτ­τεται από μια παγκόσμια επιδημία, από τον φονικό κορωνοϊό που επικίνδυ­να εξαπλώνεται παρά τη λήψη αυστηρών μέ­τρων γενικευμένης απαγόρευσης και κοινωνι­κής απομόνωσης. Με σημαντικές ανθρώπινες απώλειες. Μια πρωτοφανής ατελείωτη τραγω­δία για την ανθρωπότητα. Μόλις αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, εξαλειφθεί ο κίνδυνος για τη δη­μόσια υγεία και εξελιχθούν για όλους μας καλύτερα τα πράγματα, θα καταθέσω ως πληρε­ξούσιος δικηγόρος του στον κύριο ανακριτή αίτηση άρσης του περιοριστικού μέτρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τώρα πει­θαρχούμε και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα για την υγεία μας. Εύχομαι το δίκαιο αί­τημα του να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα κα­τανόηση και ευαισθησία από τη Δικαιοσύνη», δηλώνει ο κ. Β. Νουλέζας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved