Lockdown: «Σφραγίζεται» ξανά η χώρα από το Σάββατο - Τα μέτρα που ανακοινώνουν Μητσοτάκης - Τσιόδρας
Society

Lockdown: «Σφραγίζεται» ξανά η χώρα από το Σάββατο - Τα μέτρα που ανακοινώνουν Μητσοτάκης - Τσιόδρας

Κορονοϊός - Lockdown: Το «χαλινάρι» του γενικού lockdown περνάει η κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες στην πανδημία του Covid-19, θέλοντας να αποτρέψει την επιδείνωση της εκθετικής αύξησης που παρουσιάζουν τα κρούσματα στη χώρα μας όπως αποτυπώνεται και στο συνεχές «κοκκίνισμα» του επιδημιολογικού χάρτη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 

Άλλωστε η απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα παρουσιάσει το περίβλημα της δοκιμασμένης ασπίδας της οριζόντιας καραντίνας, ήταν ένα κλικ πιο πάνω από την εισήγηση των ειδικών τόσο στη διάρκεια της ισχύος της αλλά και στο επίπεδο της. Γιατί όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές η στάση αναμονής έναντι της οξύτητας του επερχόμενου προβλήματος, όπως αποτυπώνεται και στον διπλασιασμό των διασωληνωμένων το τελευταίο δεκαήμερο, δεν αποτελεί επιλογή: «Γι’αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία».

Γιατί άλλωστε οι ειδικοί φαίνεται να μην πρόκριναν την άμεση εφαρμογή ενός γενικού lockdown έναντι της λύσης της τοπικής απαγόρευσης και μάλιστα όχι απαραίτητα μεγαλύτερης διάρκειας από τις δεκαπέντε ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved