Lockdown: Απίθανο να λήξει την 1η Δεκεμβρίου – Κριτήριο ο καιρός για τη Νότια Ελλάδα
Society

Lockdown: Απίθανο να λήξει την 1η Δεκεμβρίου – Κριτήριο ο καιρός για τη Νότια Ελλάδα

Lockdown: Θεωρείται… άπιαστο όνειρο το να τελειώσουν τα μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας την 1η Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιο Τσακρή. Τι ρόλο παίζει η μεταβολή θερμοκρασίας σε κάθε περιοχή και γιατί εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, σε σχέση με αυτές στο νότιο μέρος της χώρας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Τσακρή.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο γιατί η Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει τόσο μεγάλη έξαρση στην εξάπλωση του κορονοϊού σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, κι εξήγησε πως για τη Νότια Ελλάδα το μεγάλο crash – test θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά αυτό ήταν που έδωσε τη δυναμική της επιδημίας στην Ευρώπη. Το επιδημικό κύμα κάμπτεται με δυσκολία. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου 10% έχουν μειωθεί τα κρούσματα που καταγράφονται, κάτι που δείχνει ότι στη χειμερινή περίοδο είναι πολύ δύσκολο να κάμψεις την εξάπλωση του ιού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως είναι «μάλλον άπιαστο να λήξει το λοκντάουν 1η Δεκεμβρίου, πολύ δύσκολο, λίγο αργότερα μπορεί να γίνει κάποια άρση περιορισμών... Θα δούμε αν μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά στα δημοτικά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved