Παρέμβαση 57 γυναικών πανεπιστημιακών για τη συνεπιμέλεια, τη μητρότητα και τον φεμινισμό
Society

Παρέμβαση 57 γυναικών πανεπιστημιακών για τη συνεπιμέλεια, τη μητρότητα και τον φεμινισμό

«Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που ένας από τους δύο γονείς είναι αποδεδειγμένα βίαιος η συνεπιμέλεια είναι μια συνθήκη που όλοι κερδίζουν» - Ποιες γυναίκες καθηγήτριες υπογράφουν το κείμενο της παρέμβασης 

Παρέμβαση 57 γυναικών πανεπιστημιακών και ερευνητών για τη συνεπιμέλεια: Σχετικά με τη μητρότητα και τον φεμινισμό. Όπως αναφέρουν στο κείμενο παρέμβασης τα παιδιά που βρίσκονται σε καθεστώς συνεπιμέλειας εμφανίζουν σαφώς καλύτερες ψυχοκοινωνικές συμπεριφορές. Παράλληλα, όπως τονίζουν οι αρχές της συνεπιμέλειας καλύπτουν πλήρως όλα αυτά για τα οποία πάλεψε το φεμινιστικό κίνημα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης, αλλά και οι υπογραφές των γυναικών Πανεπιστημιακών:

Ως πανεπιστημιακοί και επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που διδάσκουμε, και ερευνούμε στον ευρύτερο χώρο της ψυχολογίας, των νευροεπιστημών, της ιατρικής, της βιολογίας, της κοινωνιολογίας, των παιδαγωγικών, αλλά και των σπουδών φύλου επιθυμούμε να συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών μετά από το διαζύγιο ή τη διακοπή συμβίωσης των γονέων τους.

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που ένας από τους δύο γονείς είναι αποδεδειγμένα βίαιος, κακοποιητικός ή αμελής, η συνεπιμέλεια και ο ίσος χρόνος των παιδιών με τους δύο γονείς είναι μια συνθήκη από την οποία κερδίζουν όλοι. Τα οφέλη της συνεπιμέλειας για τα παιδιά και τους πατέρες έχουν ήδη παρουσιαστεί στο δημόσιο διάλογο εκτεταμένα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved