«Μένουμε σπίτι» εδώ και ένα χρόνο: 26 Φλεβάρη 2020 - Η ημέρα που ο κορονοϊός «χτύπησε» την Ελλάδα
Society

«Μένουμε σπίτι» εδώ και ένα χρόνο: 26 Φλεβάρη 2020 - Η ημέρα που ο κορονοϊός «χτύπησε» την Ελλάδα

Χουμπέι, Ουχάν, κορονοϊός, lockdown, πόλεις και λέξεις που στους περισσότερους Έλληνες ήταν άγνωστες πριν από τον Ιανουάριο του 2020, όταν για πρώτη φορά διαβάσαμε στον διεθνή Τύπο πως μία μυστηριώδης ασθένεια έχει μολύνει δεκάδες ανθρώπους σε πόλη της Κίνας.

Λίγες μέρες μετά στα μέσα του Ιανουαρίου καταγράφονται και οι πρώτοι θάνατοι, με τα στοιχεία από την Κίνα να είναι ελάχιστα. Γνωρίζουμε μόνο ότι πρόκειται για μια ασθένεια, ένα νέο κορονοϊό, που μοιάζει με τον SARS και τον MERS. Ότι προέρχεται από κάποιο ζώο, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε μία αγορά στην Ουχάν και στη συνέχεια εξαπλώθηκε με ραγδαίους ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

9 ημέρες μετά τον πρώτο συναγερμό καταγράφεται το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας και συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη. Σιγά σιγά οι χώρες της Ευρώπης απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Κίνα, ανοίγοντας έτσι την... πόρτα για την είσοδο του κορονοϊού σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία άρχισαν να αναφέρουν κρούσματα, με τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας να καταγράφεται στα μέσα του Φλεβάρη στη Γαλλία. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός σαρώνει την γειτονική Ιταλία, όπου καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα.

Όλα έδειχναν ότι ο κορονοϊός θα «χτυπούσε» πολύ σύντομα και τη χώρα μας. Οι πτήσεις άλλωστε από Ιταλία προς Ελλάδα πραγματοποιούνταν κανονικά, με εκατοντάδες Έλληνες να βρίσκονται στη χώρα στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved