D Day για την Αττική: Ερχεται παράταση lockdown - Τα σενάρια για σχολεία, λιανεμπόριο, μετακινήσεις
Society

D Day για την Αττική: Ερχεται παράταση lockdown - Τα σενάρια για σχολεία, λιανεμπόριο, μετακινήσεις

Δεδομένη θεωρείται πλέον η δεκαπενθήμερη παράταση του lockdown στην Αττική, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται. Kαι χθες συνεχίστηκε η επέλαση επέλαση του κορονoϊόυ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 880 νέες μολύνσεις.

«Βράζουν» το κέντρο της Αθήνας και ο Δυτικός Τομέας της πρωτεύουσας και Πειραιά, όπου εντοπίστηκαν 241, 156 και 152 κρούσματα αντίστοιχα. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην ενδοοικογενειακή μετάδοση, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στα σπίτια όπου και γίνεται η διασπορά.

Υπό αυτά τα δεδομένα συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με το lockdown ειδικά στην Αττική που συνεχίζει να βρίσκεται στο κόκκινο. Όλα δείχνουν ότι οι περιορισμοί θα παραταθούν έως και δύο εβδομάδες, κάτι που άλλωστε άφησε να εννοηθεί και ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Προβληματισμό προκαλεί και η οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με την πλειοψηφία των ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες και τις νοσηλείες των ασθενών αυξημένες.

Γεγονός που αποδίδεται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση, αφού τα περιοριστικά μέτρα φέρνουν άτυπες συγκεντρώσεις στα σπίτια όπου και γίνεται η διασπορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved