Lockdown - Αττική: Η πίεση στο ΕΣΥ κρίνει τις αποφάσεις - Σε επαγρύπνηση κυβέρνηση, ειδικοί
Society

Lockdown - Αττική: Η πίεση στο ΕΣΥ κρίνει τις αποφάσεις - Σε επαγρύπνηση κυβέρνηση, ειδικοί

Mε τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τους νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται, Αττική παραμένει στο μάτι του κυκλώνα και η άρση του lockdown εξελίσσεται σε δύσκολη εξίσωση.

Παράλληλα αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας έχουν μπει στο «κόκκινο», ενώ αυξητική είναι η τάση και στα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Τα παραπάνω δεδομένα μεταθέτουν για αργότερα το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς οι συνθήκες «ασφυξίας» που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία, δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Μάλιστα οι υγειονομικές αρχές έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο για το ΕΣΥ, δεδομένου ότι οι νοσηλείες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα και την προσεχή εβδομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης στο Λεκανοπέδιο είναι το γεγονός ότι η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid στο «Σωτηρία» έφτασε το Σαββατοκύριακο στο 100%, ενώ και σε άλλα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας η κατάσταση είναι οριακή.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved