Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα αυξάνεται καθημερινά
Society

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα αυξάνεται καθημερινά

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου των λυμάτων της Θεσσαλονίκης καταγράφονται μέρα με τη μέρα στην παρακολούθηση των τιμών συγκέντρωσης του SASR-CoV-2, που κάνει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 01/03 και της Τρίτης 02/03, είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 26/2 και της Κυριακής 28/2 .

Συγκρίνοντας τις μετρήσεις αυτής της Δευτέρας και Τρίτης σε σχέση με τις αντίστοιχες της Δευτέρας 22/2 και Τρίτης 23/2, η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 50%, δίνοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της σταδιακής ανοδικής πορείας.

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή της εβδομάδας από Δευτέρα 22/2 έως και Κυριακή 28/2 είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας (Δευτέρα 15/2 έως και Κυριακή 21/2). Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από τις μετρήσεις της ομάδας του ΑΠΘ ανακοίνωσε εχθές ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.

«Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved