Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση
Society

Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία - Τι σχεδιάζεται για την εστίαση

Lockdown: Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια να είναι τα πρώτα που θα ανεβάσουν ρολά, εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών το βασικό σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Σημειώνεται πως το κλείσιμο του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία 200 έως 250 εκατ. ευρώ σε εβδομαδιαία βάση.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών περιέγραψε τον «χάρτη» της επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, επισημαίνοντας πως οι σχετικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά χωρίς click in shop και click away και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων βάσει των τετραγωνικών. Οι καταναλωτές για τα ψώνια τους θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 και η χρονική διάρκεια του SMS θα είναι τρεις ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved