Lockdown: Πότε επαναλειτουργεί λιανεμπόριο και εστίαση - Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν από Δευτέρα
Society

Lockdown: Πότε επαναλειτουργεί λιανεμπόριο και εστίαση - Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν από Δευτέρα

Το χρονοδιάγραμμα που θα δημιουργηθεί και θα εισηγηθεί προς την κυβέρνηση θα επαναξιολογείται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα

Την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η υγειονομική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος -με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα- όλες οι επιλογές που υπάρχουν για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, με βάση ενός χρονοδιαγράμματος που θα δημιουργηθεί.

Οι αποφάσεις δεν θα να είναι «κάθετες» και αναμένεται να ληφθεί υπόψιν το ιικό φορτίο που υπάρχει σε κάθε περιοχή.

Η Επιτροπή αναμένεται παράλληλα, να εξετάσει και σειρά μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου αυτά να παραμετροποιηθούν, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στην Αττική που ισχύει από τις 19:00 και ενδέχεται να μεταφερθεί για τις 21:00, καθώς η ημέρα έχει μεγαλώσει, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή στον κωδικό 6 στο 13033.

Το χρονοδιάγραμμα που θα δημιουργηθεί και θα εισηγηθεί προς την κυβέρνηση θα επαναξιολογείται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα να ξεκινήσει από το τέλος Μαρτίου με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο.

Σημειώνεται πως αύριο ίσως δοθεί και «πράσινο φως» στο άνοιγμα από τη Δευτέρα (22/3) των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved