Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - «Χρυσό» ριφιφί: Ντοκουμέντο από τον χαμένο «θησαυρό» των 7 εκατ. ευρώ
Society

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - «Χρυσό» ριφιφί: Ντοκουμέντο από τον χαμένο «θησαυρό» των 7 εκατ. ευρώ

Ρολόγια με χρυσό και μπριγιάν που κοστίζουν -το καθένα- 150.000 ευρώ, κολιέ με μπριγιάν αξίας 250.000 ευρώ (το καθένα), μονόπετρα αξίας 50.000 ευρώ, χρυσά σκουλαρίκια με σμαράγδια, συλλεκτικά χρυσά ρολόγια-αντίκα τσέπης, πολύτιμες πέτρες (ρουμπίνια, σμαράγδια), ολόχρυσα βραχιόλια, σκουλαρίκια με ζαφείρια , δαχτυλίδια με σπάνια διαμάντια.

Αυτό είναι ένα μόνο μέρος του «θησαυρού» που έκανε φτερά από τις τέσσερις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό. Εκτός από χρυσαφικά και κοσμήματα, κλάπηκαν μετρητά, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Τα θύματα της κλοπής, γυναίκες από πλούσιες οικογένειες των Αθηνών, έχουν καταθέσει αναλυτικά στις Αρχές τις λίστες με την περιουσία που είχαν στις θυρίδες τους και εξαφανίστηκε, μετά την κλοπή που ανακαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, κάποια από τα θύματα έχουν καταθέσει στις Αρχές ακόμα και προσωπικές τους φωτογραφίες από εξόδους τους για διασκέδαση, στις οποίες εμφανίζονται να φοράνε τα κοσμήματα που κλάπηκαν.

Δείτε φωτογραφία του Newsbomb.gr του κολιέ με μπριγιάν αξίας 250.000 ευρώ:

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν μία κάτοχος θυρίδας πήγε ανυποψίαστη στο θησαυροφυλάκιο όπου βρίσκεται η θυρίδα της εντός του υποκαταστήματος τράπεζας, συνοδευόμενη από το γιο της. Ενδεικτική είναι η κατάθεσή της:

«Μαζί με τον γιο μου πήγα στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 ευρώ για να τις δώσω στον γιο μου και να τοποθετήσω και άλλα κοσμήματα. Όταν μαζί με τον γιο μου ανοίξαμε το κουτί διαπιστώσαμε ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και ότι μέσα υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων».

Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν τα υπόλοιπα τρία θύματα της διάρρηξης. Σε άλλη κατάθεση κατόχου θυρίδας αναφέρεται:

«Παρουσία αστυνομικών και άλλης μιας υπαλλήλου της τράπεζας επιχείρησα να βάλω το κλειδί μου στην αντίστοιχη κλειδαριά της θυρίδας, πράγμα που κατάφερα με μεγάλη δυσκολία αφού το κλειδί δεν εισερχόταν εύκολα. Μόλις η υπάλληλος τοποθέτησε το πασπαρτού κλειδί της τράπεζας στην αντίστοιχη κλειδαριά, η θυρίδα άνοιξε χωρίς καν να έχω γυρίσει το κλειδί μου, χωρίς καν να έχω ξεκλειδώσει την δική μου κλειδαριά. Τράβηξα έξω το κουτί της θυρίδας και διαπίστωσα ότι έλειπαν σχεδόν τα πάντα από μέσα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved