Lockdown: «Κλείδωσε» η παράτασή του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες
Society

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράτασή του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

Lockdown: Παρά την μερική χαλάρωση των περιορισμών της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα για τον κωδικό 6 στο 13033 και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρά, όμως, μέτρα, το lockdown θα πάρει σίγουρα παράταση για τουλάχιστον ακόμα δύο εβδομάδες, αφού τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν την άρση του.

Από τις 5 Απριλίου το λιανεμπόριο ανεβάζει ρολά μετά από δύο μήνες, με click in shop - click away και με νέο sms (13032) που έχει «κόφτες», ενώ από το Σαββατοκύριακο οι πολίτες παίρνουν μία ανάσα και θα μπορούν να κυκλοφορούν από Δήμο σε Δήμο για άθληση και βόλτα με το όχημά τους.

Όμως, καμία άλλη άρση δεν βρίσκεται στο «τραπέζι» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την επόμενη τουλάχιστον εβδομάδα, αφού θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, ώστε να μελετήσουν το αποτύπωμα της άρσης στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Άλλωστε οι 730 διασωληνωμένοι και τα νοσοκομεία που έχουν «λυγίσει» δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση μία βιαστική κίνηση ή ένα καθολικό άνοιγμα.

Σύμφωνα με το πλάνο, ωστόσο, της κυβέρνησης η επόμενη χαλάρωση θα αφορά στα σχολεία και ειδικότερα τους μαθητές των Λυκείων που απέχουν από τις σχολικές αίθουσες εδώ και πολλούς μήνες. Κάτι που μπορεί να γίνει από τις 12 Απριλίου. Μετά το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστεί ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον για να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved