Ανοίγουν τα mall στις «κόκκινες» περιοχές: Κλειστά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη
Society

Ανοίγουν τα mall στις «κόκκινες» περιοχές: Κλειστά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Πώς θα ανοίξουν mall και outlet στις «κόκκινες» περιοχές - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη λειτουργία του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 - Ανάκληση της απόφασης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

  

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου και ώρα 6:00.

Μάλιστα, γίνεται γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

H κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.

Ωστόσο προβλέπεται το άνοιγμα των mall και των outlet σε «κόκκινες» περιοχές. Η απόφαση δεν αφορά την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις περιοχές, με επίπεδο αυξημένου κινδύνου «η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall) ων εκπτωτικών καταστημάτων (outlet) των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop) πραγματοποιείται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away)».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved