Κορονοϊός: Τέλος Μαΐου ο εμβολιασμός των 18-59 ετών - Ο «χάρτης» παραλαβής των 7.000.000 νέων δόσεων
Society

Κορονοϊός: Τέλος Μαΐου ο εμβολιασμός των 18-59 ετών - Ο «χάρτης» παραλαβής των 7.000.000 νέων δόσεων

Ένα περιστατικό πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας του εμβολίου της AstraZeneca σε σύνολο 346.000 δόσεων στη χώρα μας. Σε ποιες περιπτώσεις είναι περισσότερο συχνή η θρόμβωση και θρομβοπενία. Τι είπαν κατά την επίσημη ενημέρωση για την πανδημία Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους. Πότε και πώς θα γίνει η παραλαβή των επόμενων 7.000.000 εμβολίων.

Στη σημασία του ταχέος εμβολιασμού για τη δημιουργία τείχους ανοσίας αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκ νέου στο εμβόλιο της ΑstraZeneca και στο ενδεχόμενο της σύνδεσης με ένα σπάνιο σύνδρομο που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία και φαίνεται, που είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, αν και έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα ηλικιών. Όπως εξήγησε, έχουν καταγραφεί έως σήμερα 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιπτώσεις θρόμβωσης με θρομβοπενία σε 18 εκατ. εμβολιασμούς στην Μ.Βρετανία.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο περιστατικό θρόμβωσης. Ο ΕΜΑ έχει ανακοινώσει 44 περιπτώσεις, σε σύνολο 9,2 εκατ. δόσεων του εμβολίου, ενώ στην Ελλάδα σε σύνολο 346.000 δόσεων έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο, που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό. Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη αντιμετώπιση, είπε και συνέστησε προσοχή στα συμπτώματα (θωρακικό, κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος), σημείωσε, καλώντας άπαντες να περιμένουν, με ψυχραιμία την επιστημονική τεκμηρίωση επί του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved