Ζωντανεύουν εφιάλτες για «έκρηξη» βίας στη Βόρεια Ιρλανδία: Βαθιά ανησυχία σε Λονδίνο και Δουβλίνο
Society

Ζωντανεύουν εφιάλτες για «έκρηξη» βίας στη Βόρεια Ιρλανδία: Βαθιά ανησυχία σε Λονδίνο και Δουβλίνο

Τη «βαθιά ανησυχία» του για τα βίαια επεισόδια στη Βόρεια Ιρλανδία εξέφρασε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αφού πλήθη νεαρών σε μια φιλοβρετανική περιοχή του Μπέλφαστ έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο και επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον της αστυνομίας.

«Είμαι βαθιά ανήσυχος για τις σκηνές βίας στη Βόρεια Ιρλανδία, ειδικά τις επιθέσεις στην PSNI (Police Service of Nothern Ireland) που προστατεύει το κοινό και τις επιχειρήσεις, τις επιθέσεις σε έναν οδηγό λεωφορείου και την επίθεση σε δημοσιογράφο» έγραψε σχετικά στο Twitter, προσθέτοντας πως «ο τρόπος επίλυσης των διαφορών μας είναι μέσω διαλόγου, όχι βίας ή εγκληματικότητας».

Από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, είπε ότι τα νυχτερινά ξεσπάσματα βίας στη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να σταματήσουν πριν σκοτωθεί κανείς, καλώντας παράλληλα πολιτικούς και κοινωνικούς ηγέτες να συνεργαστούν για την άμβλυνση των εντάσεων.

Η τοπική κυβέρνηση θα έχει συνάντηση αργότερα την Πέμπτη για το θέμα.

Η έξαρση της βίας λαμβάνει χώρα εν μέσω δυσαρέσκειας πολλών φιλοβρετανών ενωτικών σχετικά με κωλύματα στο εμπόριο που δημιουργούνται στη μετα- Brexit εποχή μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου. Για την εξέλιξη αυτή πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει βίαια επεισόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved