Varibopi-Reset: Παρουσίαση της πρωτοβουλίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα
Society

Varibopi-Reset: Παρουσίαση της πρωτοβουλίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο και τον Αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σταύρο Ζωγραφάκη

Η επίσημη παρουσίαση της μεγάλης πρωτοβουλίας Varibopi-Reset στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου. Στην τριμερή συνάντηση, παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος και ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Υπουργό κ. Σκρέκα, παρουσίασαν το έργο και τη μελέτη που θα πραγματοποιηθεί μέσα από μια συμμαχία ιδιωτών και επιχειρήσεων και τον ενημέρωσαν για την ως τώρα πορεία της πρωτοβουλίας. Στο πλαίσιο αυτό, με σταθερή δέσμευσή να παραμένει δίπλα στην Πολιτεία και την κοινωνία, ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε τη σαφή πρόθεσή του να κατατεθεί η ολοκληρωμένη μελέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπλαση και την επαναφορά της φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης σε περιβαλλοντικά βιώσιμη και υγιή κατάσταση.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., εμπνευστής της πρωτοβουλίας Varibopi-Reset και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, δήλωσε με το πέρας της συνάντησης: «Η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της αποτελούν σήμερα ένα μείζον ζήτημα που είναι ευθύνη όλων μας να διαχειριστούμε αποτελεσματικά για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. Σε συνέχεια ενός δύσκολου καλοκαιριού για τη χώρα μας, με καταστροφικές πυρκαγιές, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης των πυρόπληκτων περιοχών, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, πανεπιστήμια, εθελοντικές οργανώσεις και βεβαίως τις τοπικές κοινωνίες. Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε και στηρίζουμε φυσικά ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως το Varibopi-Reset, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη προσπάθειά μας να παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Θα ήθελα να συγχαρώ τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς η αντίδραση και η κινητοποίησή του ήταν άμεσες, μέσα από μια συμμαχία με εταιρείες και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έναν από τους πιο αξιόπιστους και διακεκριμένους φορείς της Ελλάδας σε περιβαλλοντικά θέματα. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και σημαντικά έργα προς αυτήν την κατεύθυνση, με ολιστικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αποφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και τη φύση μας».

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μαζί με τον Υπουργό κ. Σκρέκα, και με τους συνεργάτες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί την πρωτοβουλία Varibopi-Reset. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, αλλά και σε πολλά σημεία της Ελλάδας, σε συνεννόηση πάντα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και με τον Πρωθυπουργό, η σκέψη μας ήταν να αντιδράσουμε άμεσα. Ξεκινήσαμε, κάνοντας αυτή την ενέργεια, το Varibopi-Reset, ωστόσο εδώ δεν είναι μόνο το ότι δώσαμε ένα ποσό – αυτό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι το «εύκολο» κομμάτι. Η επιτυχία όμως είναι, όπως σημείωσε και ο κ. Σκρέκας, ότι έχουμε ήδη κοντά μας 97 εταιρείες, οι οποίες, είτε με χρηματικά ποσά, είτε με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είτε με ανθρώπινο δυναμικό, βρίσκονται δίπλα μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντική η αλλαγή που έχει γίνει στη νομοθεσία και δίνεται πλέον η δυνατότητα να γίνεται κάποιος «Ανάδοχος Αναδάσωσης» κάποιας περιοχής, γιατί έτσι ο προηγούμενος σκεπτικισμός εξαλείφεται και ο καθένας που αναλαμβάνει ένα τέτοιο έργο, μπορεί να είναι υπεύθυνος και υπόλογος για αυτό που θα παραδώσει. Ελπίζουμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε ξανά μια πράσινη Βαρυμπόμπη, έχοντας κάνει τα απαραίτητα έργα και σε υποδομές και σε δενδροφύτευση, και ότι δε θα ξαναζήσουμε ό, τι ζήσαμε φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις 97 εταιρείες, και στον Υπουργό κ. Σκρέκα, και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και φυσικά και στους ανθρώπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που βρίσκονται μαζί μας στο εγχείρημα αυτό, για το οποίο θα κάνουμε τα πάντα για να στεφθεί με επιτυχία».

Τέλος, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος, συμπλήρωσε για τη συνεργασία και την πρωτοβουλία: «Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας στα γεωτεχνικά θέματα, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την αναγέννηση αυτού του σημαντικού αγαθού που είναι το περιβάλλον. Δηλώνει το δυναμικό «παρών» για να σταθεί με όλες του τις δυνάμεις - την τεχνογνωσία του και την επιστημονική του κοινότητα – για την ευόδωση αυτού του έργου. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα για τη θεσμική στήριξη, ενώ δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου».

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πρωτοβουλία Varibopi-Reset δημιουργήθηκε μετά την άμεση κινητοποίηση του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ και του Προέδρου Δ.Σ και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου, για την ανάπλαση της Βαρυμπόμπης μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή στις αρχές του Αυγούστου 2021. Η ΒΙΑΝΕΞ και ο κ. Γιαννακόπουλος, δεν έμειναν αμέτοχοι μπροστά στην τεράστια αυτή φυσική καταστροφή και ηγήθηκαν της προσπάθειας έμπρακτα, δημιουργώντας την πρωτοβουλία Varibopi-Reset, με στόχο τη διασφάλιση του μέλλοντος των Ελλήνων, με την αποκατάσταση ενός από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με πρώτο σημαντικό βήμα την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης για το συνολικό σχέδιο της ορθής και βιώσιμης ανάπλασης της Βαρυμπόμπης. Με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, η ΒΙΑΝΕΞ έχει καλέσει ιδιώτες και επιχειρήσεις να συνδράμουν, ώστε να υλοποιηθούν δράσεις με ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο για την αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από εποικοδομητικό και διαδραστικό διάλογο, η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε, με δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους να συνδράμουν τα μέγιστα για την επαναφορά της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved