Τέμπη: Ανείπωτη θλίψη – Ο αβάσταχτος πόνος, οι εκκλήσεις και τα μηνύματα συμπαράστασης
Society

Τέμπη: Ανείπωτη θλίψη – Ο αβάσταχτος πόνος, οι εκκλήσεις και τα μηνύματα συμπαράστασης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ασύλληπτη τραγωδία, δεκάδες νεκροί, πόνος που δεν περιγράφεται και εικόνες φρίκης… είναι ο απολογισμός της «μαύρης» αυτής σελίδας του Έθνους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης (28-02) όταν η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

3b01c3a4-TEMPH-2023-featured.jpg

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό ατύχημα με πυρκαγιά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Η τραγική είδηση από τα πρώτα λεπτά έκανε το γύρο του κόσμου με τα πρωτοσέλιδα των διεθνών Μέσων να κάνουν λόγο για «μακελειό».

334328659_909832670168107_1598269692813182358_n.jpg

Με το πρώτο φως της ημέρας οι εκπομπές άρχισαν να μεταδίδουν λεπρό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις όσο ο κόσμος έκανε δειλά δειλά τις πρώτες δηλώσεις περιγράφοντας τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν.

Πέρα από τον αγωνιώδη δρόμο των παρουσιαστών και δημοσιογράφων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την τραγωδία μεταφέροντας λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος, πολλοί ήταν και οι επώνυμοι που εξέφρασαν δημόσια τον πόνο τους ενώ πολλοί ήταν κι εκείνοι που έκαναν έκκληση για βοήθεια για τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκη από αίμα.

Οι εικόνες από τις τηλεοπτικές εκπομπές

Τα μηνύματα συμπαράστασης και οι εκκλήσεις των επωνύμων

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved