Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ώρα των ευθυνών για την εθνική τραγωδία - Συνελήφθη ο σταθμάρχης
Society

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η ώρα των ευθυνών για την εθνική τραγωδία - Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Δεν το χωράει ο νους. Η σύγκρουση δύο τρένων στην περιοχή των Τεμπών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 επιβατών και εργαζόμενων του ΟΣΕ, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 66. Το μεγάλο ερώτημα, που ξεκίνησαν να διερευνούν οι αρχές, είναι το «τις πταίει» και ποια εγκληματικά λάθη οδήγησαν στο δυστύχημα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη ο σταθμάρχης.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Τέμπη, με την εκατόμβη νεκρών που προέκυψε από τη σύγκρουση των δύο τρένων, λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 28/2. Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 40, με τον απολογισμό να αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο, ενώ οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης είναι 66, με τους 6 από αυτούς να βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Δείτε εικόνα από τη Live μετάδοση του Newsbomb.gr:

Το ερώτημα της επόμενης ημέρας δεν είναι άλλο από το «τις πταίει» για την πρόκληση αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Τίνος τα λάθη και οι παραλείψεις μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα δύο τρενά με αντίθετες κατευθύνσεις να κινηθούν στις ίδιες ράγες, εν έτει 2023, οπότε και η σύγχρονης τεχνολογία δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια τραγικά σφάλματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «ανθρώπινο λάθος», ωστόσο ήδη από το πρωί υπάρχει σωρεία καταγγελιών για τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, από συνδικαλιστές και γνώστες του χώρου, οι οποίοι μιλάνε για τραγικές παραλείψεις επί σειρά ετών, έλλειψη των κατάλληλων μέτρων και εν τέλει «αδιαφορία» για το πως θα μπορούσε να εξαλειφθεί η πιθανότητα να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved