Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι οι ισχυροί άνεμοι - Στη μάχη Στρατός και ΕΛ.ΑΣ
Society

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι οι ισχυροί άνεμοι - Στη μάχη Στρατός και ΕΛ.ΑΣ

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και ο Ελληνικός Στρατός με την Ελληνική Αστυνομία ενώ στη μάχη έχουν μπει με το πρώτο φως του ήλιου ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Δύσκολη και ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που καίει από χθες (19/8) στη Μελία στην Αλεξανδρούπολη. Η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτοδασική περιοχή και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Συνολικά εκκενώθηκαν 8 οικισμοί με το 112 να στέλνεται στους κατοίκους στις περιοχές: Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα ενώ προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης λόγω των καπνών που σκέπασαν την πόλη.

Με το πρώτο φως της ημέρας έσπευσαν ξανά στον αγώνα κατάσβεσης οι εναέριες δυνάμεις ενώ σημαντική είναι η συνδρομή του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved