Πίνακας 300 ετών στην Πινακοθήκη Ουφίτσι υπέστη ζημιές όταν επισκέπτης πόζαρε για... selfie
Society

Πίνακας 300 ετών στην Πινακοθήκη Ουφίτσι υπέστη ζημιές όταν επισκέπτης πόζαρε για... selfie

Πίνακας 300 ετών στην Πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας φέρεται να υπέστη ζημιές, όταν ένας επισκέπτης σκόνταψε ενώ πόζαρε για μια φωτογραφία με το έργο τέχνης.

Σε ανακοίνωση της Πινακοθήκης Ουφίτσι αναφέρεται ότι ο πίνακας, ένα πορτρέτο του πρίγκιπα της Τοσκάνης Φερδινάνδου των Μεδίκων, ζωγραφισμένο από τον Άντον Ντομένικο Γκαμπιάνι το 1712, υπέστη ζημιές όταν ένας επισκέπτης έπεσε προς τα πίσω ενώ προσπαθούσε να «δημιουργήσει ένα meme» μπροστά του μιμούμενος τη στάση του πρίγκιπα.

Απίστευτο! Παιδί προκάλεσε φθορές σε πίνακα του Μαρκ Ρόθκο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ

uficci.jpg

Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας που κυκλοφόρησε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τον επισκέπτη να γέρνει προς τα πίσω και να πέφτει πάνω στον πίνακα, με ένα κοντινό πλάνο να αποκαλύπτει ένα σκίσιμο στον καμβά.

Η διεύθυνση της Πινακοθήκης δήλωσε στο BBC ότι το άτομο έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και έχει γίνει καταγγελία στις δικαστικές αρχές.

Ο πίνακας έχει αφαιρεθεί για επισκευή και η έκθεση στην οποία παρουσιάζεται, η οποία περιλαμβάνει περίπου 150 αριστουργήματα του 18ου αιώνα από καλλιτέχνες όπως οι Γκόγια, Τιέπολο και Καναλέτο θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ζημιά στο έργο τέχνης.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Σιμόνε Βέρντε, δήλωσε: «Το πρόβλημα των επισκεπτών που έρχονται στα Μουσεία για να δημιουργήσουν memes ή να βγάλουν selfies για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανεξέλεγκτο».

Είπε ακόμη ότι η Πινακοθήκη Ουφίτσι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη συμπεριφορά των επισκεπτών: «Θα θέσουμε πολύ ακριβή όρια, αποτρέποντας συμπεριφορές που δεν είναι συμβατές με το νόημα των θεσμών μας και τον σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αλιμπέρτη: Ο ιδιαίτερος πίνακας που κοσμεί το σαλόνι της είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας

«Πίνακας» ζωγραφικής το κορμί του Τανιμανίδη! Οι ταλαντούχες Αριάνα και Φιλίππα είχαν... έμπνευση!

Δεν είναι πίνακας ζωγραφικής είναι το σαλόνι γνωστού ηθοποιού!

DPG NETWORK

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved