Society

Η οργή της Παναγοπούλου και η απάντηση του Βασιλείου: «Δε θα μου απαγορεύσει κανείς να λέγομαι Ελληνοαλβανός»

Gossip-tv Team

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες έξω από το θέατρο Χυτήριο, για την παράσταση «Corpus Christi», σχολίασαν δύο εκ των πρωταγωνιστών.

Η Βάσια Παναγοπούλου δήλωσε στην εκπομπή «Μίλα»: «Tο συγκεκριμένο έργο το έχει γράψει ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Terrence McNally, pολυβραβευμένος, αποτελεί ένα θεατρικό κείμενο, δεν αναφέρεται στο ιστορικό πρόσωπο του Ιησού και η λέξη Ιησούς δεν αναφέρεται σε αυτό το θεατρικό κείμενο αυτό. Το παιδί μιας προβληματικής οικογένειας του σήμερα στην Αμερική, στην πόλη Corpus Christi, αφορά σε ένα παιδί σύγχρονο το οποίο λέγεται Joshua, δε λέγεται Ιησούς». Η ηθοποιός, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται ο Ιησούς στο έργο, συνέχισε λέγοντας: «Αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κάποιος ο οποίος δεν έχει παρακολουθήσει την παράσταση και γι 'αυτό εκπλήσσομαι με τις περιγραφές που ακούω, ενός θεατρικού κειμένου που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στα αγγλικά... Αυτές οι περιγραφές που ακούω για την παράσταση και για το αν ο Ιησούς παρουσιάζεται, που δεν υπάρχει Ιησούς στο έργο, το ξανατονίζω, και δεν αναφερόμαστε σε κανένα ιστορικό πρόσωπο, έχουνε να κάνουν με ιστορίες που είναι φαντασίας. Κάποιους τους βόλευε να το παρουσιάσουν έτσι, για να δημιουργήσουν προφανώς θέμα. Αν κάποιος παρακολουθήσει την παράσταση, θα δει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα!».

Η ηθοποιός δήλωσε επίσης: «Εμείς ηθοποιοί είμαστε. Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε για τον Terrence McNally και το έργο που συνέγραψε. Προς Θεού! Οι ηθοποιοί είναι εκτελεστικά όργανα, δεν είναι αυτούσιοι δημιουργοί!» Η Βάσια Παναγοπούλου έκλεισε λέγοντας: «Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να ονομάζεται περισσότερο Έλληνας από εμένα, ούτε δίνω το δικαίωμα να ονομάζεται περισσότερο Χριστιανός από εμένα. Εγώ είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη βαφτισμένη, δεν είμαι από αυτούς που υποστήριξαν να μην αναγράφεται το θρήσκευμά μου στην ταυτότητά μου, είμαι περήφανη που είμαι Χριστιανή και δεν θα με κάνει κανείς να ντραπώ! Ζητάμε από την Ιερά Σύνοδο να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, αν επικροτεί τα χθεσινά γεγονότα. Ζητάμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας να πάρει επίσημη θέση και να πει αν επικροτεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Αν αυτό που βλέπει η εκκλησία, την αντιπροσωπεύει... Καλώ όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία σήμερα, να κάνουν ασπίδα πολιτισμού γύρω από το Χυτήριο. Δεν θέλουμε να φρουρούμαστε μόνο από την αστυνομία».

Το λόγο πήρε και ο Λαέρτης Βασιλείου, ο οποίος, αφού μίλησε για τα βραβεία που έχει κερδίσει για την Ελλάδα στο εξωτερικό, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν δέχεται από κανέναν άνθρωπο ή οργάνωση να τον κάνει να νιώθει ανεπιθύμητος στην Ελλάδα. Νιώθει τόσο Έλληνας, όσο και Αλβανός, ενώ δήλωσε ότι ο Εθνικός Ύμνος και η γαλανόλευκη σημαία, είναι δικαίωμα όλων. Τέλος δήλωσε ότι δεν δέχεται από κανέναν να του απαγορεύσει να λέγεται Ελληνοαλβανός! Ο ηθοποιός κάλεσε όλους να δουν ειρηνικά την παράσταση, να σταματήσουν τους βανδαλισμούς και τις απειλές για της ζωή του, αφού λίγο πριν είχε δηλώσει ότι φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, όλα όσα δήλωσαν οι ηθοποιοί στο δελτίο ειδήσεων του star!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved