Society

Γλυκά Νερά: Αυτός είναι ο λόγος που o καθ' ομολογία δράστης έστειλε εξώδικο σε εκδοτικό οίκο!

Gossip-tv Team

Εξώδικο σε εκδοτικό οίκο έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη. 

Αφορμή γι' αυτό στάθηκε ένα βιβλίο, με τίτλο «Θανατική ποινή ή σωφρονιστική πολιτική;» του Θανάση Διαμαντόπουλου, στο εξώφυλλο του οποίου βρίσκεται ο «Δράκος του Σέιχ Σου», Αριστείδης Παγκρατίδης και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, αλλά και ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησαν στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι.

«Το εξώδικο αφορά στη φωτογραφία του εντολέα μου σε βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη και το μάθαμε εκ των υστέρων. Δεν είχε συναινέσει ούτε προφορικά. Πράγματι έχει συνταχθεί το εξώδικο και είναι προς κοινοποίηση στον εκδοτικό οίκο. Αυτό που ζητάμε είναι η ανάκληση του βιβλίου και η αλλαγή του εξωφύλλου. Δεν αφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου. Τα προσωπικά δεδομένα του καθενός δεν επιτρέπεται από το νόμο να χρησιμοποιούνται.

Η κυκλοφορία της φωτογραφίας του σε βιβλίο χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν επιτρέπεται. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια οικογένεια από πίσω και ένα παιδί. Το περιεχόμενο είναι δικαίωμα του συγγραφέα. Δε ζητάμε αποζημίωση. Ζητάμε την ανάκληση», δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Και πρόσθεσε: «Απάντηση δεν έχουμε από τον εκδοτικό οίκο, δεν νομίζω ότι έχει κοινοποιηθεί ακόμα το εξώδικο στον εκδοτικό οίκο, νομίζω θα γίνει αυτό το πρωί της Δευτέρας. Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

«Το εξώφυλλο είναι επιλογή του εκδοτικού οίκου, προφανώς και το συζήτησα μαζί τους. Η λογική πίσω από αυτή την επιλογή ήταν ότι συμπυκνώνει την ιστορία της θανατικής ποινής στην Ελλάδα. Έχει τη φωτογραφία του Αριστείδη Παγκρατίδη, του δράκου του Σέιχ Σου, που καταδικάστηκε, εκτελέστηκε και όλες οι έρευνες δείχνουν πως η κοινωνική συνείδηση τον θεωρεί αθώο. Με τη φωτογραφία του πιλότου προσπαθούμε να δείξουμε την πρόοδο που εξελίχθηκε, ώστε το κράτος να μην προσφεύγει στη βαρβαρότητα», είπε από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου, Θανάσης Διαμαντόπουλος.

«Δεν έχει γίνει ο εκδοτικός οίκος αποδέκτης εξωδίκου. Δε χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η φασαρία, αν ο συνήγορος θεωρεί ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα του εντολέα του, ο εκδοτικός οίκος με ένα τηλεφώνημα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το εξώφυλλο. Θα μπορούσε να είχε αναζητηθεί ο συνήγορος του κατηγορούμενου. Φυσικά θα αλλάξει το εξώφυλλο του βιβλίου. Ήδη έχει δοθεί εντολή να κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο. Η μόνη αναφορά που υπάρχει στο συγκεκριμένο υπόδικο, είναι σε σχέση με την ταύτιση της κοινής γνώμης με το θύτη ή το θύμα», τόνισε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved