Ισιδώρα Ντάνκαν–Η χορεύτρια σύμβολο
Inside Stories

Ισιδώρα Ντάνκαν–Η χορεύτρια σύμβολο

Σαν σήμερα στις 26/5/1877 στις 2.20 το πρωί στο San Francisco της California γεννήθηκε μια σαγηνευτική προσωπικότητα και χορεύτρια, η Ισιδώρα Ντάνκαν.


H Duncan υπήρξε μια θυελλώδης φυσιογνωμία πέρα από κάθε ημίμετρο και συνηθισμένο, διαμορφώνοντας μέσα από τον ελεύθερο χορό και το κλασικό μπαλέτο, ένα δικό της στυλ και σύστημα κινήσεων, το οποίο πήγαζε μέσα από την ανθρώπινη ψυχή.
Αυθόρμητη και επαναστάτρια στη ζωή και στην τέχνη της, απογείωνε με το χορό της μουσικές συνθέσεις όπως των Μπετόβεν, Βάγκνερ και Σούμπερτ.
Ταξίδεψε πάρα πολύ, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στο Λονδίνο συνδέθηκε με τους πρωτοπόρους πνευματικούς κύκλους της εποχής μέσω των οποίων μυήθηκε στην αρχαιοελληνική γλυπτική, στην ιταλική ζωγραφική της αναγεννησιακής περιόδου αλλά και στη συμφωνική μουσική.

Φιγουράρει στο περίφημο μυθιστόρημα του Aleister Crowley «Το παιδί του Φεγγαριού» κάτω από το όνομα «Λαβίνια Κίνγκ», ενώ η έμπιστη φίλη της Μαρί ντ’ Εστέ -«Λίζα Λα Γκιούφρια»- πρωταγωνίστρια στο μυθιστόρημα, ήταν ο μεγάλος έρωτας του Crowley.
Οι μεταφυσικές ανησυχίες ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής της, ενώ οι φωτογραφίες της στην Ακρόπολη με το διάφανο τούλι να την καλύπτει, θα παραμείνουν διαχρονικές και αξέχαστες. Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved