Ράτκο Μλάντιτς: Ήρωας ή χασάπης;
Inside Stories

Ράτκο Μλάντιτς: Ήρωας ή χασάπης;

Ο πανίσχυρος αρχηγός των Σερβοβοσνιακών στρατευμάτων Ρατκο Μλάντιτς βρίσκεται στα χέρια των διωκτών του μετά από 15 χρόνια καταδίωξης.


Έχοντας πάθει δύο εγκεφαλικά επεισόδια εμφανίσθηκε μπροστά στο Σέρβο δικαστή ως φοβισμένο θηρίο με τα γαλανά του μάτια να κοιτάζουν στο άπειρο.
Οι Σέρβοι που τον γνώριζαν έπαθαν σοκ από τη σημερινή του εικόνα.

Ο Μλάντιτς συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σέρβων κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου από το δικαστήριο του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια του Σερβοβοσνιακού πολέμου το 1995. Το θεωρούν υπεύθυνο για τη σφαγή 8000 αμάχων μουσουλμάνων στη βοσνιακής πόλης Σεμπρένιτσας.

Αυτές τις κατηγορίες απαγγέλλουν οι δυτικοί μας λένε οι άνθρωποι που πολέμησαν μαζί του και συμπληρώνουν “εμείς το θεωρούμε ήρωα” .
Δεν σταματούν να μας τονίζουν ότι αυτοί που έριξαν πρώτοι πυροβολισμούς εναντίον αμάχων Σερβοβοσνίων στη μεγάλη τότε διαδήλωση του Σαράγεβου ήταν Μουσουλμάνοι της Βοσνίας. Έτσι ξεκίνησε ο εμφύλιος μεταξύ μας τονίζουν. Ο Μλάντιτς πολέμησε ενάντια σε αυτή τη λύσσα των μουσουλμάνων που είχαν ως στόχο να μας εκδιώξουν όλους από τη χώρα μας . Σε Κάθε πόλεμο όμως γίνονται και λάθη συμπληρώνουν . Να γνωρίζετε όμως ότι : “Για εμάς ο Μλάντιτς είναι ο εθνικός μας ήρωας επειδή μαζί με τον Καρατζιτς δεν υπέκυψαν στη προδοτική στάση του Μιλόσεβιτς.” Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved