H CIA γνώριζε για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Inside Stories

H CIA γνώριζε για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και να επιβεβαιώσει εν μέρει μία από τις πλέον διάσημες θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τη επίθεση στους δίδυμους Πύργους.

Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ρίτσαρντ Κλαρκ αποκάλυψε ότι η CIA γνώριζε από τον Ιανουάριο του 2000, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια. Αντί να δράσουν όμως, επέλεξαν να τους στρατολογήσουν για λογαριασμό της CIA. Όταν το σχέδιο τους ναυάγησε, σύμφωνα με τον Κλακρ, έκαναν τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε το θέμα να μη γίνει γνωστό στο Λευκό Οίκο και να μην κατηγορηθούν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους ή ακόμη και κατάχρηση εξουσίας.


Αν και ο Κλαρκ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώην αρχηγός της CIA, πήρε την απόφαση για τη συγκάλυψη, επιμένει πως και βάσει της κοινής λογικής μονάχα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση. Η CIA, διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Ωστόσο, και η ίδια η υπηρεσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια κατώτερα στελέχη να είχαν πληροφορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε, για ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την ημέρα της επετείου, ενώ το θέμα ανέδειξε ο ενημερωτικός ιστότοπος «Daily Beast». Πηγή:ΕΤ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved