Ζέτα Δούκα: Απειλείται με λουκέτο η «Ανάσα»
Inside Stories

Ζέτα Δούκα: Απειλείται με λουκέτο η «Ανάσα»

Η ΑΝΑΣΑ κινδυνεύει να «χαθεί». Πρόκειται για την πρώτη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Μ.Κ.Ο.) που δημιουργήθηκε στη χώρα μας με στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ζέτας Δούκα, που έχει βιώσει την ασθένεια, και μιας εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων. Στα πλαίσια της δράσης αυτής λειτουργεί και το 1ο Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ που συνιστά μία μάχιμη προσπάθεια παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, στους πάσχοντες από τις διαταραχές αυτές. Λειτουργεί από την 1/10/2008 παρέχοντας εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους, μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας: ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, γενικό ιατρό, διατροφολόγο και εργοθεραπευτή ενώ πρόσφατα προστέθηκε και ομάδα δραματοθεραπείας. Στα 3 χρόνια λειτουργίας του, το Κέντρο Ημέρας έχει δεχθεί πάνω από 6.500 κλήσεις, αριθμός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξής του, αλλά και τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα.
Η έλλειψη οικονομικών πόρων, τα περιορισμένα κρατικά κονδύλια, οι περικοπές των επιδοτήσεων κατά 20% από την αρχή του έτους και η πιθανή εκ νέου μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης κατά 45%, που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, θέτουν σε κίνδυνο το όραμα της ΑΝΑΣΑΣ. Η ΑΝΑΣΑ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο κλείσιμό του, με συνέπεια πλήθος ασθενών να χάσει το μοναδικό του όπλο στη μάχη εναντίον των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, την ίδια στιγμή που ένας σημαντικός αριθμός εξειδικευμένων ιατρών θα παραμένει ανεκμετάλλευτος. Πηγή:toblogtonkirion

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved