Ο εκατομμυριούχος «Guitar Hero»
Inside Stories

Ο εκατομμυριούχος «Guitar Hero»

Λένε πως στη ζωή πρέπει πρώτα να γνωρίσεις την απογοήτευση της αποτυχίας, για να είσαι έτοιμος να υποδεχθείς την ικανοποίηση της επιτυχίας. Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Αλεξ Ρηγόπουλου, γεννημένου και μεγαλωμένου στη Βοστώνη από Ελληνοαμερικανούς γονείς.

Ο εμπνευστής και δημιουργός των δημοφιλών video games «Guitar Hero» και «Rock Band» μίλησε σε καθημερινή εφημερίδα για τον δύσβατο δρόμο προς την επιτυχία και τα πλούτη!
Το 2005, σε συνεργασία με τη RedOctane (μία εταιρεία που παραλίγο να κλείσει χρηματοδοτώντας την Harmonix) κυκλοφόρησαν το «Guitar Hero», το video game (για PlayStation II, III και Xbox 360) που επιτρέπει στους χρήστες του να εκτελούν γνωστά ροκ τραγούδια των The Who, Metallica, Guns n' Roses, Rolling Stones, Aerosmith, Black Sabbath με πλαστικά μουσικά όργανα.

Οι πωλήσεις του μόνο στη Βόρειο Αμερική ξεπέρασαν τα 750.000.000 ευρώ μέσα σε χρόνο ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι ότι δημιούργησαν ένα φαινόμενο, ανάλογο και πολλές φορές μεγαλύτερο από αυτό του κλασικού καραόκε. Σε πολλά μπαρ στις ΗΠΑ διοργανώνονται «Guitar Hero» και «Rock Band» βραδιές. Γενικώς δημιουργήθηκε ρεύμα γύρω από την ιδέα του Ρηγόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2007 η Harmonix κυκλοφόρησε το «Rock Band». Μέχρι σήμερα πούλησε πάνω από 4.000.000 αντίτυπα, παρά την τσουχτερή τιμή των 125 ευρώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved