«Sofia the first: Once upon a princess»: Έρχεται με πολλές αντιδράσεις
Inside Stories

«Sofia the first: Once upon a princess»: Έρχεται με πολλές αντιδράσεις

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική η τηλεταινία της Disney «Sofia the first: Once upon a princess» στο Disney Channel καθώς και στο κανάλι Disney Junior.

Η νέα πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας παιδικής παραμυθένιας ηρωίδας του στούντιο, όμως έχει ήδη προκαλέσει πολεμική διαμάχη, εδώ και λίγες μέρες, γιατί οι λατινικές της ρίζες δεν είναι φανερές.

Κόρη της... σκουρόχρωμης Μιράντα, που γεννήθηκε στη φανταστική χώρα Γκαλντίζ, ένα μέρος με λατινογενείς επιρροές, η Σοφία γεννήθηκε στην Ενχάνσια όπου μετοίκησαν οι γονείς της.

Τι γίνεται όμως όταν μητέρα της παντρεύεται τον βασιλιά; Τότε η Σοφία με τα ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά και μη όντας λατίνα θα έρθει αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις της ισπανόφωνης κοινότητας.

Το «λάτιν» γενεαλογικό της δέντρο της που δεν ταιριάζει με τα λεπτεπίλεπτα λευκά χαρακτηριστικά της, ώθησαν πολλούς πολίτες της ισπανόφωνης Αμερικής, όπως αναφέρει το Έθνος, να μιλήσουν, για άλλη μια φορά, για τις ρατσιστικές πρακτικές της Ντίσνεϊ.

Η Ντίσνεϊ προσπαθεί να είναι πάντοτε πολιτικά ορθή, αλλά σκοντάφτει πάνω στα καθωσπρέπει πρότυπά της. Ακόμα και σε ό,τι αφορά την πραγματική βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η εταιρεία δεν πρόκειται να παραδεχτεί την ομοιότητά της με το νέο της καρτούν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved