Οι «Υπέροχοι απόκληροι» του Λέοναρντ Κοέν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!
Inside Stories

Οι «Υπέροχοι απόκληροι» του Λέοναρντ Κοέν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία!

Μια από τις πιο τολμηρές και προκλητικές δημιουργίες του τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν, το μυθιστόρημά του «Υπέροχοι απόκληροι», βρίσκει θέση στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Το μυθιστόρημα του Λέοναρντ Κοέν θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά έργα της δεκαετίας του '60 και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα έργα της καναδικής λογοτεχνίας. Στο επίκεντρο της πλοκής του έργου βρίσκεται η Κάτερι Τεκακουίθα, μια αυτόχθων Καναδή (Μοϊκανή) αγία της Καθολικής Εκκλησίας, που έζησε κι έδρασε τον 17ο αιώνα, και η παράξενη γοητεία που ασκεί στους συναισθηματικά τραυματισμένους ήρωες που συνθέτουν το αξέχαστο ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας: τον ανώνυμο αφηγητή, ειδήμονα περί τη φυλή των Α...ς που κινδυνεύει με εξαφάνιση, τη γυναίκα του Eντίθ, που αποτελεί ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της εν λόγω εθνότητας, καθώς και τον παθιασμένο, αυταρχικό φίλο τους, τον Φ.

Οι «Υπέροχοι απόκληροι» χαρακτηρίστηκαν μία από τις πιο προκλητικές και τολμηρές δημιουργίες του Λέοναρντ Κοέν, ενώ η εφημερίδα «The Boston Global» έγραψε: «Ο Τζέιμς Τζόις δεν έχει πεθάνει. Ζει στο Μόντρεαλ με το όνομα Λέοναρντ Κοέν».

Το βιβλίο «Υπέροχοι απόκληροι» είναι σε μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιάς και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved