Πώς τα μαχαιροπήρουνα επηρεάζουν τη γεύση του φαγητού!
Μπορεί το χρώμα, το βάρος και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιούμε να «επηρεάσουν» τη γεύση του φαγητού μας;
Απάντηση δίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι φαινομενικά ασήμαντες αλλαγές στο σερβίρισμα του φαγητού, μπορούν να επηρεάσουν την απόλαυση που αποκομίζουμε από αυτό.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Flavour», το τυρί μοιάζει πιο αλμυρό όταν κάποιος το τρώει με μαχαίρι αντί με πιρούνι, ενώ το γιαούρτι μοιάζει πιο πυκνό και καλύτερης ποιότητας όταν καταναλώνεται με ελαφρύ, πλαστικό κουτάλι.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ