Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε για να χάσετε περισσότερο βάρος
Inside Stories

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε για να χάσετε περισσότερο βάρος

Αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο κοινές "υποσχέσεις" που δίνει ο καθένας μας στον εαυτό την... 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνο, είναι ότι τη νέα χρονιά θα κάνει το παν για να χάσει τα περιττά κιλά που ενδεχομένως έχει.

Η τακτική σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή είναι οι δύο βασικότεροι παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας, ο οποίος σε βάθος χρόνου θα σα;ς βοηθήσει να χάσετε περισσότερα κιλά, σε συντομότερο χρονικό διάστημα.
Αυτό ο παράγοντας είναι η συχνότητα με την οποία ζυγίζεστε. Συγκεκριμένα, όσο συχνότερα το κάνετε αυτό (πχ μία φορά την ημέρα) τόσο περισσότερα κιλά θα χάσετε σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας στην πόλη Tampere της Φιλανδίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τις μετρήσεις βάρους που έκαναν 40 ενήλικες (με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 25) κατά τη διάρκεια ενός έτους. Οι συμμετέχοντες λάμβαναν μέρος σε εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής και εκγύμνασης για να χάσουν σωματικό βάρος. Συνολικά οι επιστήμονες κατέγραψαν 2.838 μετρήσεις.
Διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι συμμετέχοντες ανέβαιναν στη ζυγαριά κάθε 5,8 ημέρες ή σχεδόν μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved