Σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας
Inside Stories

Σοβαρά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας

Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματά σε πολλές περιοχές της χώρας με πλημμύρες, δυσκολία στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ακόμα και κατολισθήσεις.
Οι πλημμύρες και τα χιόνια «παρέλυσαν» πολλές περιοχές της Ηπείρου. Μάλιστα, στην Άρτα και σε έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.
Επίσης, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Περιφέρεια και δήμοι επιστράτευσαν όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν, ακόμη και ιδιωτών, προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές .
Επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας πραγματοποίησαν χθες συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την βροχόπτωση.
Σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και επιστρατεύτηκαν μηχανήματα ώστε να μείνουν ανοικτοί.
Στην Αιτωλοακαρνανία, παρακολουθείται διαρκώς η στάθμη των νερών του Εύηνου ποταμού στην περιοχή του Άνω και Κάτω Κάμπου Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας, ώστε να μην υποχωρήσουν τα προστατευτικά αναχώματα.
Ζημιές σε φορτηγά που ήταν σταθμευμένα εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού Super Fast 2 – το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι - προκλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων. Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα να ανατραπούν και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές και σε άλλα φορτηγά. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved