Δυσκοιλιότητα: Αλήθειες και μύθοι που θα σας σώσουν
Inside Stories

Δυσκοιλιότητα: Αλήθειες και μύθοι που θα σας σώσουν

Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται όταν οι κινήσεις του εντέρου γίνονται με μεγάλη δυσκολία ή/και με μικρή συχνότητα.


Η κανονική χρονική διάρκεια μεταξύ των κινήσεων του εντέρου κυμαίνεται ευρέως από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στην τουαλέτα τρεις φορές την ημέρα και άλλοι πηγαίνουν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Σε γενικές γραμμές όταν ένα άτομο περνάει τρεις ή περισσότερες ημέρες χωρίς καμία κίνηση του εντέρου, τότε θεωρείται ότι έχει μεγάλη δυσκοιλιότητα. Μετά από τρεις ημέρες τα κόπρανα μέσα στο έντερο γίνονται σκληρά και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα αποβάλλει ο οργανισμός.
Δείτε μύθους και αλήθειες σχετικά με τη δυσκοιλιότητα για να ξέρετε ακριβώς τι ισχύει και τι σας συμβαίνει:
ΜΥΘΟΣ: Πρέπει να πηγαίνετε στην τουαλέτα μία φορά την ημέρα
Το "κανονικό" για κάθε άτομο διαφέρει σε αυτή την περίπτωση. Αν και το να έχει κανείς κίνηση του εντέρου μία φορά την ημέρα είναι κάτι σύνηθες, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν περάσουν 2-3 μέρες χωρίς να πάτε στην τουαλέτα. Πρόβλημα δυσκοιλιότητας έχετε αν σταθερά κάνετε λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα και το πρόβλημα αυτό γίνεται σοβαρό εάν κάνετε λιγότερες από μία κενώσεις την εβδομάδα. Ζητήστε ιατρική βοήθεια για την ξαφνική δυσκοιλιότητα ή για δυσκοιλιότητα που διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved