Φαγούρα στο κρανίο: Τι φταίει και τι να κάνετε
Inside Stories

Φαγούρα στο κρανίο: Τι φταίει και τι να κάνετε

Συχνά είναι σημάδι νευρικότητας ή ερεθισμού από κάποιο σαμπουάν ή προϊόν για τα μαλλιά. Εάν όμως η φαγούρα επιμένει και συνοδεύεται από την παραγωγή λευκών νιφάδων, συνήθως πρόκειται για πιτυρίδα.


Πολλοί πιστεύουν ότι η πιτυρίδα οφείλεται στην ξηρότητα της επιδερμίδας του κεφαλιού, όμως στην πραγματικότητα οφείλεται στη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος.
Το δέρμα μας συνεχώς απορρίπτει τα παλιά κύτταρα και παράγει καινούργια. Η παραγωγή πολλών νέων κυττάρων σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα του κρανίου. Αυτά τα νεκρά κύτταρα προκαλούν τη φαγούρα και τις χαρακτηριστικές νιφάδες.
Η υπέρμετρη παραγωγή δερματικών κυττάρων πυροδοτείται συχνά από την καταπόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος, για παράδειγμα λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες ή από το έντονο στρες. Οποιοσδήποτε παράγοντας καταπονεί το ανοσοποιητικό μας μπορεί να ενεργοποιήσει «γενετικούς διακόπτες» που προωθούν την παραγωγή περισσότερων δερματικών κυττάρων. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved