Malaysian airlines: Μυστήριο η εξαφάνιση του αεροπλάνου ένα χρόνο
Inside Stories

Malaysian airlines: Μυστήριο η εξαφάνιση του αεροπλάνου ένα χρόνο

Μία πτήση ρουτίνας, ένα δρομολόγιο που ο πιλότος είχε εκτελέσει αμέτρητες φορές, μία υπόθεση που παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστορίας: Η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο εξαφανίζεται σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο.


Ένας χρόνος άφατου πόνου για όσους περιμένουν μία απάντηση. Ένας χρόνος αδιάκοπων ερευνών. Ένας χρόνος έντονης συνωμοσιολογίας για την τύχη του εξαφανισμένου αεροσκάφους. Ένα χρόνος μετά και τα ερωτήματα παραμένουν άλυτα και επίμονα, στοιχειώνοντας συγγενείς και οικείους των επιβατών.
Το χρονικό
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines είχε απογειωθεί στις 00.41 από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 επιβάτες. Η τελευταία επαφή με τον πύργο ελέγχου καταγράφεται περίπου μιάμιση ώρα μετά, στις 1.19.
Τα στρατιωτικά ραντάρ ανιχνεύουν το αεροσκάφος στην περιοχή πάνω από τα νησιά Aνταμάν της Ινδίας στις 2.15 ενώ 7,5 ώρες μετά την απογείωσή του, στοιχεία από δορυφόρο καταδεικνύουν πως η πτήση βρισκόταν στον αέρα στις 8.11 το πρωί της ογδόης Μαρτίου, 7,5 ώρες μετά την απογείωσή του. Έπειτα το κενό. Οκτώ ημέρες αργότερα, εντοπίζονται τα πρώτα συντρίμμια στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved