Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ… . ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα
Inside Stories

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ… . ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece

(δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: "Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, εκπαιδευτική εκδήλωση για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.


Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κουζίνας επιδείξεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του γνωστού σεφ και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με άρωμα θάλασσας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια Ελληνική γη. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ χωρίστηκαν σε ομάδες και εκτέλεσαν με την σειρά τους τις συνταγές, υπό την καθοδήγηση του κου Λαζάρου. Η επιτυχημένη αυτή συνεργασία έδωσε στους σπουδαστές μαγειρικής την μοναδική δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σημαντικές τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια, από τον καλύτερο του είδους.
Παράλληλα, η διατροφολόγος της εκδήλωσης, ενημέρωσε τους σπουδαστές για την υψηλή διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Η επιτυχημένη εκδήλωση της 18ης Μαρτίου είναι το πρώτο βήμα μίας σειράς από εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος "Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα" της εταιρίας Enterprise Greece, η οποία θα προσεγγίσει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved