Πόσο επηρεάζονται τα τρόφιμα από την κατάψυξη
Inside Stories

Πόσο επηρεάζονται τα τρόφιμα από την κατάψυξη

Οι οικιακοί καταψύκτες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς αποτελούν μία πρακτική λύση για τη μακρά συντήρηση των τροφίμων.


Πόσο επηρεάζεται όμως η θρεπτική αξία των τροφίμων από την πολύμηνη συντήρησή τους στον καταψύκτη;
Οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί, καθώς υποστηρίζουν ότι η κατάψυξη έχει πολύ μικρή επίδραση στην περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά.
Φρούτα και λαχανικά
Παρά τις απώλειες, τα λαχανικά και τα φρούτα που καταψύχονται στην καλύτερή τους κατάσταση αμέσως μετά τη συγκομιδή και με τις σωστές συνθήκες υγιεινής, μπορεί να είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από τα αντίστοιχα φρέσκα. Ο λόγος είναι πως η διαλογή, η μεταφορά και η διανομή των φρέσκων προϊόντων στα καταστήματα ή τις λαϊκές αγορές μπορεί κάποιες φορές να διαρκέσει πολλές μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία μπορεί να χαθούν με αργούς ρυθμούς από τα τρόφιμα. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved