Διατροφή & ψυχική υγεία: Η τροφή που μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν ωφελεί μόνο την καρδιά, το ανοσοποιητικό, τον εγκέφαλο και τα άλλα ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου σώματος.
Όλο και περισσότερα είναι τα επιστημονικά δεδομένα που έρχονται στο φως ώστε να υπογραμμίσουν το σημαντικότατο ρόλο της διατροφής στην εξασφάλισης καλύτερης ψυχικής υγείας, ευθυμίας και ευεξίας.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health, η συστηματική κατανάλωση ψαριού βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης τόσο στον ανδρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ