Η καλύτερη ταινία των Oscars έρχεται στα Novacinema για να μας καθηλώσει!
Inside Stories

Η καλύτερη ταινία των Oscars έρχεται στα Novacinema για να μας καθηλώσει!

Κέρδισε πραγματικά άνετα το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και όχι άδικα. Ο Birdman ήρθε να ταράξει τα νερά βγάζοντας στην επιφάνεια την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας.

Ήρθε για να μας καθηλώσει και να μας συγκλονίσει και, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε χωρίς καμία δυσκολία ανάμεσα στις υπόλοιπες οσκαρικές υποψηφιότητες.

Ο Ρίγκαν Τόμσον (Μάικλ Κίτον) είναι ένας ξοφλημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ διάσημος για το ρόλο του σούπερ ήρωα Birdman σε μπλοκμπάστερ ταινίες δεκαετίες πριν, που ελπίζει να ξαναφτιάξει την καριέρα του, γράφοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας σε μια θεατρική παράσταση του Μπρόντγουεϊ. Όμως οι πρώτες προβολές του έργου είναι καταστροφικές... Ο συμπρωταγωνιστής του κλέβει τη δόξα και τότε, στην απόγνωσή του φτάνει στο σημείο μέχρι και να αυτοπυροβοληθεί πάνω στη σκηνή.

Η πρεμιέρα της οσκαρικής ταινίας θα γίνει στους ελληνικούς δέκτες την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τα κανάλια Novacinema. Και μην ξεχνάτε ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς θελήσετε!

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ιναρίτου κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, για την πρωτότυπη -ως σύλληψη- και εντυπωσιακότατη -ως εκτέλεση (γυρισμένη σαν ενιαίο μονοπλάνο) σάτιρα, ενώ η ταινία κέρδισε ακόμη δύο Όσκαρ, αυτό της Φωτογραφίας και του Πρωτότυπου Σεναρίου.

«Με ενδιέφερε πάντα η εξερεύνηση της διαμάχης με το Εγώ μας, η ιδέα ό,τι όσο επιτυχημένος κι αν είσαι, σε δόξα ή χρήμα, αυτό είναι πάντα μια ψευδαίσθηση... Είναι κάτι προσωρινό. Όταν όμως κυνηγήσει κανείς τα πράγματα που αληθινά πιστεύει ότι χρειάζεται και αναζητήσει την αναγνώριση από τους ανθρώπους γύρω του - αφού φυσικά τα έχει κατακτήσει - τότε η ευχαρίστηση που λαμβάνει από αυτά αρχίζει να παίρνει έναν πιο μόνιμο χαρακτήρα» δήλωσε σχετικά με τον τρόπο που προσέγγισε σκηνοθετικά τον Birdman ο Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου. Ο δημιουργός επιχειρεί μια οξεία ματιά στην ανθρώπινη ύπαρξη, ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, επιτρέποντας τελικά στο θεατή, πολλαπλές αναγνώσεις.

Ο Μάικλ Κίτον στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του. Οι φανταστικοί διάλογοι με τον Birdman καταδεικνύουν πως ακόμη και οι celebrities είναι πλάσματα ανασφαλή και ευάλωτα, μπροστά στο κόστος της επιτυχίας...

Το Birdman (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας) είναι ένα εξαίσιο δείγμα του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου. Η Εβδομη Τέχνη έκανε, επιτέλους, ένα βήμα μπροστά...

Δραματική κομεντί, 2014. Διάρκεια: 119 λεπτά
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, Σενάριο: Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, Νικολά Τζιακομπόν, Αλεξάντερ Ντινελάρις Τζούνιορ, Αρμάντο Μπο
Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς, Ζακ Γαλιφιανάκης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved