Εκστρατεία ActionAid: Υπόγραψε κι εσύ για να στηρίξεις τα παιδιά με αναπηρία
Inside Stories

Εκστρατεία ActionAid: Υπόγραψε κι εσύ για να στηρίξεις τα παιδιά με αναπηρία

Η ActionAid ξεκινάει την νέα της εκστρατεία με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα και βασικό αίτημα την άμεση ένταξή τους σε σχολεία στα οποία λαμβάνονται υπ' όψιν οι ανάγκες και η διαφορετικότητα όλων των μαθητών.

Από την πρώτη στιγμή, η εκπαίδευση αποτέλεσε μία από τις βασικές προτεραιότητες της ActionAid, ώστε όλα τα παιδιά στον κόσμο να απολαμβάνουν το δικαίωμα στην δημόσια, δωρεάν, ποιοτική εκπαίδευση.
Πρόσφατα, η ActionAid πραγματοποίησε έρευνα που εξετάζει κατά πόσο εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα.
Το πιο ντροπιαστικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα πηγαίνει σχολείο! Μόνο το 15%! Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατα από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατά στο μέλλον στην κοινωνία μας.
Πίσω από το νούμερο των 170.000 παιδιών δεν βρίσκονται μόνο παιδιά με αναπηρίες που δεν θα τους δοθεί ένα ίσο ξεκίνημα στην ζωή. Βρίσκονται επίσης παιδιά με δυνατότητες που θα γίνουν αόρατοι πολίτες, αποκλεισμένοι από τους θεσμούς και τις δομές μιας κοινωνίας που αποδέχεται παθητικά τις διακρίσεις και τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved