Ένα απίστευτο παιχνίδι μίμησης γεμάτο μυστήριο και… Enigma
Inside Stories

Ένα απίστευτο παιχνίδι μίμησης γεμάτο μυστήριο και… Enigma

Πόσες φορές έχετε παίξει με τους φίλους σας το παιχνίδι της μίμησης;  Ξέρετε με πόσους παίχτες παίζεται και ποιοι είναι οι κανόνες του;

Enigma

Πόσο προσοχή δίνετε στη λεπτομέρεια; Είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε μία συναρπαστική ιστορία με βρετανική φινέτσα; Δείτε το Παιχνίδι της Μίμησης ( The Imitation Game).


Ο Άλαν Τιούρινγκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθοδήγησε με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων για να «σπάσει» τον κώδικα της περίφημης μηχανής Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας τους, σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Μια πλοκή που δεν σε αφήνει να αφαιρεθείς ούτε στιγμή, σε ένα ιστορικό θρίλερ βασισμένο στη ζωή του Βρετανού μαθηματικού, καθηγητή της λογικής, κρυπτογράφου και πρωτοπόρου επιστήμονα υπολογιστών.
Το παιχνίδι της μίμησης για τον Άλαν Τιούρινγκ είναι η διαρκής ενασχόλησή του συγκρίνοντας ανθρώπους και μηχανές, προσπαθώντας να βρει τη δική του ισορροπία μέσα από το «παιδί» του, τη μηχανή του, δημιουργώντας ένα ισόβιο... Enigma. Η παρουσία της Κίρα Νάιτλι σαν συνεργάτης του Τιούρινγκ είναι μια «γέφυρα» για να γνωρίσουμε τις αδυναμίες του πρωταγωνιστή και να συμπαθήσουμε τον κατά τα άλλα ελάχιστα συμπαθή χαρακτήρα του.


Ακόμη μία οσκαρική ταινία, με τεράστια εισπρακτική επιτυχία (οι συνολικές εισπράξεις φτάνουν τα 227,7 εκατομμύρια δολάρια) έρχεται στο σαλόνι σας την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, από τα κανάλια Novacinema. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τη δείτε όποτε εσείς θελήσετε, με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής Nova Box+!


Έλαβε οχτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου, καθώς είναι βασισμένο στο βιβλίο του Άντριου Χότζες: «Άλαν Τιούρινγκ: Το αίνιγμα».


Στη σκηνοθεσία ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλτουμ περνά στο κοινό με αριστοτεχνικό τρόπο τα μηνύματά του, ενώ η μουσική από τον Αλεξάντρ Ντεσπλά ενεργοποιεί όλες της αισθήσεις του θεατή για να βρεθεί πίσω, στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Μια αληθινή ιστορία που «απογειώθηκε» ως ταινία με τη -μέχρι σήμερα- καλύτερη ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που, για αρκετούς, άξιζε το Όσκαρ για τον Α’ Ανδρικό ρόλο...
¬¬
Βιογραφική, 2014. Διάρκεια: 114 λεπτά
Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ, Σενάριο: Γκράχαμ Μουρ
Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved