Inside Stories

Καρκίνος νεφρού: Ποιος ο ρόλος του ψητού κρέατος

Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να ενισχύσουν τη θεωρία ότι το κρέας συμβάλλει στην εκδήλωση καρκίνου, αρχής γενομένης από την ανακοίνωση-σταθμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς, η οποία αναφέρει ότι το κόκκινο κρέας είναι «πιθανώς καρκινογόνο».

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσαν μελέτη που υποδεικνύει ότι ακόμη και μία μπριζόλα την εβδομάδα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο.
Τώρα, μία ακόμη μελέτη, από το Αντικαρκινικό Κέντρο Άντερσον του Πανεπιστημίου του Τέξας, έρχεται να στοχοποιήσει το κρέας, συνδέοντάς το αυτή τη φορά με τον καρκίνο του νεφρού.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved