Έρχεται το Περιουσιολόγιο... απαγορεύεται το σεντούκι
Inside Stories

Έρχεται το Περιουσιολόγιο... απαγορεύεται το σεντούκι

Με το Περιουσιολόγιο και τις διατάξεις για επαναπατρισμό κεφαλαίων το ΥΠΟΙΚ προσπαθεί να μαζέψει τα κεφάλαια του εξωτερικού και αυτά που είναι κρυμμένα στο στρώμα...με κάθε τρόπο.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου
Και σύντομα, οι αποταμιεύσεις που αποσύρθηκαν από τις τράπεζες τον τελευταίο χρόνο, ακόμη κι αν είναι νόμιμα φορολογημένες, αν δεν γυρίσουν πίσω στις τράπεζες δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν αγορές ή να αποτελέσουν τεκμήριο.
Ο γρίφος της φορολογικής αντιμετώπισης των μετρητών των νοικοκυριών, που θα πρέπει να δηλωθούν μέσα στο 2016, δεν είναι απλός, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να τεθούν κίνητρα για να επιστρεψουν τα μετρητά στις τράπεζες αλλά και να μη γίνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του Περιουσιολογίου. Η δυσκολία και πολυπλοκότητα του θέματος, θα φέρει πρωτότυπες ρυθμίσεις και απαγορεύσεις που θα...συζητηθούν. Όπως ότι θα είναι παράνομο να έχεις πάνω από ένα ποσό χρημάτων (π.χ.50.000) εκτός τραπέζης, αφού για να δηλωθούν τέτοια ποσά στο περιουσιολόγιο θα πρέπει να είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα... Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved