«Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποκτά πρώτο στην Ελλάδα, τους Διεθνείς Προσομοιωτές Εκπαίδευσης!»
Inside Stories

«Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποκτά πρώτο στην Ελλάδα, τους Διεθνείς Προσομοιωτές Εκπαίδευσης!»

Την τελευταία λέξη της εκπαιδευτικής αναβάθμισης, ξεκίνησε να εφαρμόζει από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της εκπαιδευτικής καινοτομίας και υπεροχής στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το προηγμένο σύστημα ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που εφαρμόζονται μόνο σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής που αποτελεί αυτή τη στιγμή τον Νο 1 παράγοντα επιτυχίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην βιωματική εκπαίδευση του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των σπουδαστών με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και η ένταξή τους σε ένα εικονικό εργασιακό περιβάλλον ώστε να αποκτηθεί η απαιτούμενη επαφή με ρεαλιστικά εργασιακά μοντέλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό οι σπουδαστές ανάλογα το αντικείμενό τους, δημιουργούν ομάδες εργασίας, εικονικές επιχειρήσεις, οργανισμούς, εταιρίες κ.λπ. ενώ καθοδηγούνται και ελέγχονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μόνο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που εφαρμόζει το σύστημα προσομοίωσης στην εκπαίδευση και επελέγη από τον διεθνή φορέα PRAXIS MMT που διαθέτει τους Business Simulators σε όλον τον κόσμο για βιωματική, πρακτική Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Φοιτητών, Σπουδαστών, Μαθητών Λυκείων και Στελεχών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο.

Η PRAXIS MMT, διαθέτει σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλου του κόσμου τους προσομοιωτές που αξιοποιούνται σαν πρωτοπόρος μέθοδος εκπαίδευσης είτε στο πλαίσιο υπάρχοντος μαθήματος (πχ Marketing Management), είτε σαν αυτόνομο μάθημα (‘Applied Business Strategy with Simulator’) είτε σε ενδο-πανεπιστημιακό Διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι για την καινοτομία του αυτή, απονεμήθηκε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ το βραβείο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-INNOVATION IN EDUCATION” , από τον Πρόεδρο του φορέα Mario Martinez επισφραγίζοντας την εκπαιδευτική υπεροχή και καινοτομία του, παρουσία της τ.Υπουργού Παιδείας κας Μαριέττας Γιαννάκου, του Προέδρου του ΕΒΕΑ κου Κων/νου Μίχαλου και του Προέδρου του ΕΒΕΠ και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ),κου Βασίλη Κορκίδη.

Με την διάκριση αυτή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί το ΠΡΩΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ όλων των βαθμίδων που εφαρμόζει την πρωτοποριακή χρήση των προσομοιωτών στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και τιμήθηκε με τον τίτλο του INNOVATOR IN EDUCATION.

www.iek-akmi.edu.gr


www.facebook.com/iekAKMIedu

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved